Cicer na paprike

IMG_6308


CO POTREBUJETE:

2 hrste suseneho cicera
voda na jeho uvarenie

olej
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
1 vetvicka kari listkov
1 stredne velka cibula
2 struciky cesnaku
1 lyzicka sladkej mletej papriky
sol

IMG_6312



AKO POSTUPOVAT:

Cicier si na noc namocime. Rano vodu zlejeme, cicer dame do hrnca a zalejeme ho novou vodou. Uvarime ho domakka. Uvareny cicer si odlozime spolu s vodou, v ktorej sa varil do dalsieho pouzitia.

1


Cast z cicer odoberieme do mixera, pridame troska vody, v ktorej sa varil a vymixujeme ho na pastu, ktoru pouzijeme na zahustenie neskor.

2


V hrnci zohrejeme olej. Pridame rimsku rascu a kari listocky a nechame ich chvilocku prazit, aby rozvinuli svoju vonu a chut.

3


Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a restujeme, kym cibula nie je prisvitna. Na cibulu potom pridame mletu sladku papriku a premiesame.

4


Dalej pridame uvareny cicer a vodu, v ktorej sa varil. Vody nepridavajte privela - len primerane. Osolime, pridame cicerovu pastu, premiesame a privedieme k varu.

5


Cicer na paprike prejdeme dvojminutovym varom a odstavime z ohna. 

6


Podavame s cestovinou alebo s dusenou ryzou.

Komentáre

  1. Skvělé jídlo, dělám ho moc ráda. Podle Vašich zprostředkovaných rad mi kari rostlinka krásně roste. Ráda bych se zeptala na jinou věc. Brzy budete slavit Diwali. Chci na náš firemní fb profil dát přání všem našim indickým zákazníkům a kolegům. Je zdvořilé to udělat už nyní nebo až v den svátku. Na Vánoce si posíláme přání také předem. Poradíte mi? Děkuji

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. K Diwali sa vacsinou prajem tak den vopred alebo v den sviatku. Ale Diwali bolo vcera. Tak mozno dnes este a zajtra by sa dalo, lebo za sviatky sa asi povazuju dni az do Laxmi puja, ktora sa robi na treti den od Diwali :)

      Odstrániť
  2. Tak to jsem popletla. Mám to zafixované s naším 28. říjnem. Tak jim popřeji až příští rok :-). Moc děkuji za rychlou odpověď. Zítra budu v Singapuru, tak si oslavy v Little India určitě užiji. Už se těším, až si pochutnám.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jej, aj ja by som chcela vypestovat ten kari stromcek...mozes mi Miska poradit? To je to, co mi totiz chyba v receptoch. Vopred dakujem. Karin

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Karin, asi si budes musiet kupit rovno rastlinku v nejakom specializovanom obchode. U nas sa tiez rozmnozuje myslim z toho, co vyzenie od korenov nove. Asi by sa dalo aj so semienka, ale neviem ci sa semienko vobec predava. U nas ho nemaju ani v e-shopoch, maju len rastlinky.

      Odstrániť
  4. Právě jsem měla k obědu a je to luxusní!!! Vařila jsem včera a měla jsem co dělat,abych si část uchránila(před sebou samotnou :-))na dnešní oběd.Recept byl téměř totožný, navíc trochu smetany a pórek. Hledám další inspiraci na cizrnu u vás...napadla mne kombinace místo papriky kari a místo smetany kokosové mléko..příští týden zkusím uvařit.hezký den .Naďa

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára