piatok, 21. novembra 2014

Mungo - kesu natierka

Mungo - kesu natierka



CO POTREBUJETE:

100ml mungo fazuliek
vodu na ich namocenie a uvarenie
1 azijsky bobkovy list (tej patta)
velka hrst kesu orechov
sol
tandoori masala (alebo zomlete cierne korenie)
niekolko listkov bazalky thajskej (alebo obycajnej, aku mate)


IMG_7235



AKO POSTUPOVAT:

Mungo si na hodinku namocime vo vode. Potom ho preplachneme a dame do hrnca. Zalejeme novou vodou, pridame bobkovy list a uvarime domakka, az tak, aby sa rozvarili fazulky.

1


Zvlast si na suchej panvici opecieme kesu orechy. 

2


Uvarene mungo dame do mixera, pridame kesu orechy a troska vody z mungo, ak nam zostala a rozmixujeme na pozadovanu konzistenciu natierky. Natierku prelozime do misky, pridame sol a korenie a premiesame dobre. Pridame nasekane bazalkove listky, premiesame. Nadobu uzavrieme a ulozime do chladnicky vychladit. 

3


Podavame s chlebom alebo pecivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára