Sampinonova korma

IMG_7175



CO POTREBUJETE:

200g sampinonov

na pastu:
1 lyzicka bieleho maku
asi 10ks kesu orechov
15 guliciek cierneho korenia
1 lyzicka koriandrovych semien
1 lyzicka tmavej rimskej rasce
troska vody na vymixovanie pasty

dalej:
olej alebo ghee
niekolko kari listkov
3 zelene chilli papricky
2 stredne velke cervene cibule
1/2 lyzicky cesnakovo - zazvorovej pasty (alebo cerstvo struhany zazvor a cesnak, 1/4 lyzicky z kazdeho)
1 vacsia paradajka
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho paliveho chilli korenia
sol
voda podla potreby
1 lyzicka garam masala
mensia hrst koriandrovej vnate


IMG_7183



AKO POSTUPOVAT:

V kadhai si zohrejeme trocha oleja alebo ghee a na miernom ohni opecieme kokos dohnedkava.

1


Opeceny kokos dame do mixera. Pridame vsetky ostatne suroviny uvedene v casti "na pastu" a s troskou vody vymixujeme na pastu. Kokosovu pastu si odlozime bokom do dalsieho pouzitia. 

2

3


V tom istom kadhai, kde sme opekali kokos si znova zohrejeme trocha oleja alebo ghee. Pridame kari listky a chilli papricky a minutku restujeme. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a na miernom ohni ju restujeme domakka.

4


Potom pridame cesnakovo - zazvorovu pastu a nadrobno nakrajanu paradajku. Restujeme, kym sa paradajka nerozpadava.

5


Ked sa paradajka rozpadne pridame mletu kurkumu a mlete chilli korenie. Premiesame a minutku restujeme.

6


Dalej pridame ocistene a nakrajane sampinony, osolime a premisame. Znova asi 2 minuty restujeme.

7


Potom pridame kokosovu pastu, premiesame a podlejeme trochou vody, aby nam vzniklo hustejsie kari. Kari privedieme k varu, ohen zmiernime a varime pod pokrievkou 5-6 minut. 

8


Potom pridame garam masala a nasekanu cerstvu koriandrovu vnat, premiesame, prejdeme varom a odstavime z ohna. Nechame pod pokrievkou este asi 15 minut odpocivat.

9


Mozeme podavat napriklad s maslovym Naanom.


IMG_7179

Komentáre

  1. Ahoj, dlhšie som sa odhodlával na toto kari (logistika ingrediencií + babračka s predprípravou kokosu - ozaj, sušený strúhaný kokos, trebárs predtým namočený, by nesplnil účel?...asi treba vyskúšať)...až mi zhnili šampióny v chladničke. :)
    Včera som ich zamenil za kuracie prsia (vopred som ich zatiahol na panvici a ďalej ako šampióny v Tvojom recepte). Dali sme aj chleba naan s múkou hladkou 00 (že keď už indické, tak poriadne!).
    Resumé: večera vynikajúca, stálo to za námahu....myslím, že aj pre klasické slovenské jazýčky, je to výborné kari - chcem povedať, že nie sú tam pre nás také nezvyklé chute ako trebárs klinčeky a pod...
    Dík za super web.
    Ekvivalent

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S kuraci masom to bolo urcite tiez fajnove :) Som velmi rada, ze vam chutilo!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára