piatok, 26. decembra 2014

Palak Chawal (Ryza so spenatom)

Palak Chawal




CO POTREBUJETE:

1 hrncek ryze Basmati

1 viazanicka spenatu
1/2 lyzicky tmavych horcicnych semienok
mensia hrst kesu orechov
2 stredne velke cervene cibule
1 vacsia paradajka
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
sol


Palak Chawal


AKO POSTUPOVAT:

Spenatove listy umyjeme, stonky odstranime a oblansirujeme (vhodime do vriacej vody, hned vyberieme a dame do studenej vody). Nasledne ich vymixujeme na pastu, ktoru odlozime bokom do dalsieho pouzitia. (Ja takuto pastu skladujem v mraznicke a mam po ruke, ked potrebujem pouzit.)

Ryzu umyjeme, namocime na 10 minut vo vode a scedime. V hrnci zohrejeme trocha ghee, ryzu na nom troska orestujeme, zalejeme vodou, osolime a uvarime domakka. Pozor, aby sa nerozvarila.

V hrnci zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienko a nechame ho prasknut. Pridame kesu orechy, ohen zmiernime a chvilku oprazame.

Palak Chawal


Potom pridame na polkolieska nakrajanu cibulu a chvilu restujeme. Dalej pridame nadrobno nakrajanu paradajku a restujeme domakka.

Palak Chawal


Dalej pridame mletu kurkumu a chilli korenie a premiesame. Pridame spenatovu pastu, sol a premiesame. Chvilocku restujeme.

Palak Chawal


Nakoniec pridame uvarenu ryzu, ohen dame naplno a dobre premiesame. Hrniec odstavime z ohna a ryzu pod pokrievkou nechame 10 minut odpocivat.

Palak Chawal


Mozeme podavat s ryzovymi papadmi.



Palak Chawal


7 komentárov:

  1. Syn je milovník rýže i špenátu. Vypadá to úžasně. Jdu vytáhnout špenát z mrazáku :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Akurat som si to pripravil!! Velmi chutne to bolo. Vylepsil som si to este citronovou stavou, vrelo odporucam! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Citronova stava je vyborna volba :) Som rada, ze chutilo. Dakujem.

      Odstrániť
  3. Lahoda, opět ;-) Zkusil jsem to i s tou citronovou šťávou. Jen se musím naučit dělat ta tvá jídla vždy v dvojnásobném množství, jelikož to děsně rychle mizí :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super! Som rada, ze chutilo :) Ja varim len tak pre nas a na jeden obed vacsinou. Moj muz je typicky ind a nema rad zohrievane jedla. Takze vsetko na blogu mam skor v takych mensich mnozstvach ;)

      Odstrániť
  4. Lahoda, opět ;-) Zkusil jsem to i s tou citronovou šťávou. Jen se musím naučit dělat ta tvá jídla vždy v dvojnásobném množství, jelikož to děsně rychle mizí :-)

    OdpovedaťOdstrániť