utorok 24. februára 2015

Chana dal Vada


Chana dal vada





CO POTREBUJETE:

1 hrncek (asi 200ml) Chana dal
sol
1 mensia cervena cibula
trocha nasekanej koriandrovej vnate
1 plocha lyzica detskej krupice

4-5 strucikov cesnaku
1 plocha lyzicka feniklovych semien
kusok cerstveho zazvoru
2-3 susene cervene chilli papricky
olej na vysmazanie, najlepsie arasidovy


Chana dal vada



AKO POSTUPOVAT:

Chana dal si namocime cez noc vo vode. Rano vodu scedime.

Chana dal vada


Do mixera dame cesnak, zazvor, chilli papricky, fenikel a rozmixujeme. 

Chana dal vada


Pridame chana dal a znova rozmixujeme. Nepridavame ziadnu vodu, ak zostanu kusky dalu v zmesi, nevadi to.

Chana dal vada


Zmes z mixera prelozime do misky. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, koriandrovu vnat, sol a detsku krupicu a rukou postlacame, aby sa to vsetko pekne spojilo. Cesto nechame pol hodinky odlezat. 

Chana dal vada


Potom ho rozdelime na rovnake casti a rukami urobime male placky. V hrnci zohrejeme dostatocne mnozstvo oleja, aby sa placky fritovali. Ked je olej horuci (vriaci) vysmazime placky postupne, dohneda. Nevkladame vela kusov do leja naraz, aby sme neznizili jeho teplotu a placky sa fritovali. 

Chana dal vada


Podavame napriklad s kokosovym chutney. V juznej Indii je to oblubeny snack pocas festivalov alebo sa podavaju aj na ranajky.


Chana dal vada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára