streda, 11. februára 2015

Chilli Paneer


Chilli paneer



CO POTREBUJETE:

200g paneeru
olej

na cesticko:
2 lyzice ryzovej muky
sol
mlete cierne korenie
voda podla potreby

na omacku:
olej
jarne cibulky
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty (alebo cerstvy nadrobnucko nakrajany cesnak a cerstvy nastruhany zazvor)
1 lyzica tmavej sojovej omacky
2 ploche lyzicky krystaloveho cukru
kusok zelenej papriky
2 cervene chilli papricky
100ml vody
+100ml vody, v ktorej rozmiesame 1 plnu lyzicku kukuricneho skrobu
sol


Chilli paneer



AKO POSTUPOVAT:

V miske zmiesame suroviny na cesticko. Vodu pridavame postupne, kym nedostaneme hustejsie, ale tekute cesticko. Paneer nakrajame na vacsie kocky. V panvici zohrejeme dostatok oleja, paneer namacame do cesticka a v oleji vysmazime. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Chilli paneer


Trocha olej, ktory sme pouzili na vyprazanie paneeru oldejem do inej panvice. Znova ho zohrejeme. Pridame nadrobno nakrajanu bielu, cibulkovu cast jarnych cibuliek, cesnak a zazvor. Chvilku restujeme na miernom ohni. Potom pridame sosjovu omacku a cukor a opat chvilku na miernom ohni povarime. 

Chilli paneer


Dalej pridame chilli papricky a nakrajanu papriku. 2 minuty restujeme, potom pridame 100ml horucej vody a pod pokrievkou varime na miernom ohni asi 8-10 minut. Zatial si rozmiesame kukuricny skrob v dalsich 100ml vody. Tuto vodu po 8-10 minutach varenia papriky pridame do omacky a dobre premiesame. Omacka nam zhustne. Povarime ju 2-3 minuty na miernom ohni. 

Chilli paneer


Potom pridame vyprazeny paneer, troska dochutime solou a pridame zelenu cast jarnych cibuliek. Premiesame, prehrejeme a odlozime z ohna.

Chilli paneer


Podavame napriklad s jednoduchym pulaom, prazenou hraskovou ryzou s omeletou alebo cesnakovymi hakka noodles.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára