Lasuni Dal / Cesnakovy Dal


Lasuni Dal



CO POTREBUJETE:

100ml toor dal
50ml lupaneho moong dal
asi 500ml vody (alebo podla potreby)
1 stredne velka paradajka
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
sol

1 lyzica ghee
niekolko kari listkov 
4 velke struciky cesnaku


Lasuni Dal



AKO POSTUPOVAT:

Strukoviny preplachneme vodou a dame do hrnca. Pridame nadrobno nakrajanu paradajku, sol, kurkumu, chilli korenie a zalejeme vsetko vodou. Dal privediemek varu a varime na miernom ohni, kym strukoviny nie su makke. 

V mensom hrnci zohrejeme ghee. Pridame rimsku rascu a kari listky a nechame ich rozvonat. Potom pridame nakrajany cesnak a restujeme ho dohnedkava. Tuto tadka vylejeme spolu s ghee do uvarenej sosovice a premiesame. Dal povarime este 2 minuty a odstavime z ohna.

Lasuni Dal


Podavame s ryzou.


Lasuni Dal

Komentáre