Paradajkovo - arasidove chutney

Paradajkovo - arasidove chutney




CO POTREBUJETE:

1/2 hrnceka nesolenych arasidov
2 stredne velke paradajky
ghee
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky tamarindovej pasty
1 cervena susena chilli papricka
sol
troska vody pri mixovani na zriedenie

na Tadka:
ghee
1/2 lyzicky hnedeho horcicneho semienka
1/2 lyzicky urid dalu
niekolko kari listkov


Paradajkovo - arasidove chutney



AKO POSTUPOVAT:

Arasidy opecieme na suchej panvici dohnedkava. Nechame vychladnut a supky odstranime.

Paradajkovo - arasidove chutney


V tej istej panvici zohrejeme troska ghee, pridame nakrajane paradajky, kurkumu a tamarindovu pastu a paradajky na stredne silnom ohni restujeme, kym nezmaknu. Nechame vychladnut.

Paradajkovo - arasidove chutney


Paradajkovu zmes, olupane arasidy a susenu chilli papricku dame do mixera a vymixujeme na pastu - chutney. Ak treba, pridame trosicka vody na zriedenie. Chutney prelozime do misky, pridame sol a premiesame.

Paradajkovo - arasidove chutney


V mensom kastroliku si urobime tadka. Poriadne zohrejeme asi 1/2 lyzice ghee, pridame horcicne semienka a urid dal a minutku restujeme, aby horcicne semienka praskli a urid dal troska zhnedol. Potom pridame kari listocky a nechame ich prasknut. Tadka vylejeme do chutney a premiesame.

Paradajkovo - arasidove chutney


Mozeme podavat ihned, ale ovela chutnejsie je, ked sa odlezi v chladnicke.

Vychladene chutney lubime s horucimi dosa plackami alebo pakorami, ci vada.


Komentáre