piatok 3. apríla 2015

Masala Aloo


Masala aloo





CO POTREBUJETE:

asi 30ks baby zemiackov
ghee
1/2 lyzicky tmaveho horcicneho semienka
stipka asafoetida
niekolko kari listkov
1/2 lyzicky mletej kurkumy
sol

na masala:
troska oleja alebo ghee
2 lyzicky koriandrovych semien
1 lyzicka chana dal
niekolko semienok senovky greckej
2 susene cervene chilli papricky


Masala aloo



AKO POSTUPOVAT:

Zemiaky uvarime v supke, nechame trocha vychladnut a osupeme. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

V panvici zohrejem troska oleja alebo ghee. Pridame koriandrove semena, rimsku rascu, chana dal, chilli papricky a restujeme, kym nezavonaju. Az potom pridame senovku grecku a len chvilocku prehrejeme (spalena senovka je horka!). Korenie dame na tanier vychladnut. Vychladnute dame do maziara a podrvime alebo mixera na korenie a vymixujeme. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Masala aloo


V tej istej panvici, kde sme opekali korenie pokracujeme dalej. Dame troska ghee a zohrejeme ho, pridame horcicne semienka a asafoetida. Semienka nechame prasknut. Potom pridame kari listky a kurkumu a listky nechame prasknut. Dalej pridame ocistene zemiaky, sol a pripravenu masala zmes. Na silnom ohni chvilku prehadzujeme, aby sa zemiaky rovnomerne masalou obalili. 

Masala aloo


Odstavime z ohna a mozeme podavat napr. s plackami Chapati.



Masala aloo




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára