Paradajkovo - cesnakovy dal

Paradajkovo - cesnakovy dal



CO POTREBUJETE:
100ml Toor dal
50ml moong dal
voda
1/3 lyzicky kurkumy
sol

Tadka:
ghee
3 struciky cesnaku
2 vacsie paradajky
1/2 lyzicky horcicneho semienka
1-2 zelene chilli papricky
niekolko kari listkov


Paradajkovo - cesnakovy dal


AKO POSTUPOVAT:

Toor dal aj moong dal preplachneme vodou, dame do hrnca, zalejeme vodou, aby bola hladina asi 5cm nad dalom, pridame kurkumu, sol a uvarime domakka - rozvarime. Ak by sa voda vyvarila, pridame po troche vriacu vodu. Vysledny dal je kremovy.

V druhom hrnci si pripravime tadka. Zohrejeme ghee, pridame horcicne semienko, chilli papricky a kari listky a nechame ich prasknut. Potom pridame nadrobno nakrajany cesnak a nadrobno nakrajane paradajky. Na miernejsom ohni restujeme, kym paradajky celkom nezmaknu. Do tadka vylejeme uvarene strukoviny, premiesame, prejdeme varom a odstavime z ohna.

Paradajkovo - cesnakovy dal


Dal mozeme podavat s dusenou ryzou alebo chapati, ale ja tento dal mam najradsej miesto polievky. Nalozim si do misky, pridam trocha ghee, premiesam. Dobru chut!

Komentáre

  1. Miska,citala som,ze kurkuma je lieciva,ale organizmus ju spravne vyuzije len vtedy,ked pridame cierne korenie.Aky mas na to nazor ty?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie som v tomto smere odbornik a nedovolim si oponovat. Ale kurkuma ma dezinfekcne ucinky a je velmi dobra na travenie. Inak by som musela vsade davat cierne korenie, lebo kurkumu pouzivam takmer vsade :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára