utorok 23. júna 2015

Parsi praženica (alebo Akuri, Egg bhurji)


Akuri



ČO POTREBUJETE:

1 veľká červená cibuľa 
1 väčšia paradajka
kúsok čerstvého zázvoru 
2 strúčiky cesnaku
1 zelená chilli paprička 
2 vajcia
trocha mlieka
štipka soli
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
ghee
čerstvá koriandrová vňať 


Akuri



AKO POSTUPOVAŤ:

Vajíčka v miske rozšľaháme vidličkou. Pridáme soľ, čierne korenie a znova prešľaháme. 

V panvici zohrejeme ghee a orestujeme na ňom na pásiky nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájaný zázvor (alebo nastrúhaný) a nakrájaný cesnak. Potom pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku, mletú kurkumu a minútku restujeme. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme, kým nezmäkne. Pridáme nasekanú koriandrovú vňať a vajíčka a na silnom ohni vymiešame praženicu. 

Podávala som s domácim chlebom.

2 komentáre: