utorok 23. júna 2015

Parsi prazenica (alebo Akuri, Egg bhurji)


Akuri





CO POTREBUJETE:

1 velka cervena cibula
1 vacsia paradajka
kusok cerstveho zazvoru
2 struciky cesnaku
1 zelena chilli papricka
2 vajcia
trocha mlieka
stipka soli
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
ghee
cerstva koriandrova vnat


Akuri



AKO POSTUPOVAT:

Vajicka v miske rozslahame vidlickou. Pridame sol, cierne korenie a znova preslahame. 

V panvici zohrejeme ghee a orestujeme na nom na pasiky nakrajanu cibulu, nadrobno nakrajany zazvor (alebo nastruhany) a nakrajany cesnak. Potom pridame nadrobno nakrajanu chilli papricku, mletu kurkumu a minutku restujeme. Pridame nadrobno nakrajanu paradajku a restujeme, kym nezmakne. Pridame nasekanu koriandrovu vnat a vajicka a na silnom ohni vymiesame prazenicu. 

Podavala som s domacim chlebom.

2 komentáre: