Dhingri dulma

Je to nieco podobne ako Paneer bhurji, take vegetarianske "miesane vajicka" so sampinonmi, len bez vajicok.


Dhingri dulma





CO POTREBUJETE:

slnecnicovy olej alebo ghee
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty 
(alebo cerstvy struhany zazvor aj cesnak v pomere 1:1)
sol
2 cervene susene chilli papricky
mlete cierne korenie
200g cerstvych sampinonov
200g paneeru
2 stredne velke paradajky
1/2 lyzicky garam masala
hrst cerstvej koriandrovej vnate


Dhingri dulma



AKO POSTUPOVAT:

V kadhai zohrejeme olej alebo ghee. Pridame rimsku rascu a nechame rozvonat. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, ohen zmiernime a restujeme domakka. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a restujeme dalsie 2 minuty. 

Dhingri dulma


Potom pridame chilli papricky, sol a mlete cierne korenie, premiesame. Pridame Ocistene a nakrajane sampinony a 2 minuty restujeme na silnom ohni. Obcas premiesame.

Dhingri dulma


Dalej pridame paneer, ktory sme rozmrvili vidlickou alebo prstami. Restujeme dalsie 2 minuty. Potom pridame nadrobno nakrajane paradajky a restujeme dalsich 5 minut.

Dhingri dulma


Nakoniec pridame garam masala a koriandrovu vnat, premiesame a restujeme minutku. 

Dhingri dulma


Kadhai odstavime z ohna a jedlo mozeme ihned podavat. Najlepsie s nejakymi plackami ako napr. Chapati, Paratha.



Dhingri dulma


Inspiracia: Prashad - Cooking with indian masters

Komentáre