pondelok, 24. augusta 2015

Kesu mrkvove kari


Kesu mrkvove kari





CO POTREBUJETE (na 2 porcie):

olej
1 velka cervena cibula
3 struciky cesnaku
kusok zazvoru
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
(mozete dat menej, zalezi na tom, ake palive jedlo zvladnete)
sol
1 paradajka

2 stredne velke mrkvy
150ml nesolenych kesu orechov
100ml kokosoveho mlieka
1/2 lyzicky garam masala


Kesu mrkvove kari



AKO POSTUPOVAT:

Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Potom pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka. 

Kesu mrkvove kari


Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme. 

Kesu mrkvove kari


Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu. 

Kesu mrkvove kari


Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime. (Ak treba, pridame troska vody.) Nakoniec pridame garam masala, prejdeme poslednym varom a odstavime z ohna.

Kesu mrkvove kari


Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy.

Podavame s ryzou.


Kesu mrkvove kari

5 komentárov:

  1. Zaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto jedlo varíme pravidelne, je to mňamka. Vďaka za recept.

    OdpovedaťOdstrániť