utorok 29. decembra 2015

Mandlovo - besanovy kolac (bez muky)

Chuti uplne ako brownies!


Mandlovo besanovy kolac




CO POTREBUJETE:

100g mletych mandli
80g cicerovej muky (besan)
pouzit by sa dala asi aj vanilkova hraska
1 plocha lyzicka prasku do peciva

1 plocha lyzicka mletej skorice (najlepsie sri lanskej)
stipka soli
1 vajce 
100ml mlieka 
1 lyzica kakaa 
70ml ghee 
100-120g cukru  


Mandlovo besanovy kolac



AKO POSTUPOVAT:

Postup je celkom jednoduchy.  V jednej miske zmiesame mlete mandle, cicerovu muku a prasok do peciva. V druhej miske najprv vyslahame vajce s cukrom a stipkou soli. Potom pridame ghee a znova preslahame. Pridame kakao, skoricu, mlieko a zamiesame. Mokru zmes pridame k suchej a vymiesame cesto (ako na mafiny).

Cesto vylejeme do formy, v ktorej kolac budeme piect. Ruru predohrejeme na 180st. a kolac pecieme 25 minut.

Mozeme ho podavat teply s kopcekom vanilkovej zmrzliny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára