sobota 30. januára 2016

Cestoviny s kešu omáčkou / Pasta with cashew sauce




ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

400ml cestovín
voda na uvarenie cestovín
olej
1 menšia červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kúsok čerstvého zázvoru
menšia hrsť nesolených kešu orechov

1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
soľ
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
3 lyžice sladkej smotany





AKO POSTUPOVAŤ:

Najprv si pripravíme omáčku. V hrnci zohrejeme trocha oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Potom ich necháme trocha vychládnuť. Dáme do mixéra, pridáme kešu orechy, ktoré sme si vopred na pol hodiny namočili. Pridáme tiež trocha vody, v ktorej sa kešu orechy máčali. Vymixujeme na omáčku.

Cestoviny s kesu omackou


Do toho istého hrnca, kde sme restovali cibuľu, cesnak a zázvor vrátime vymixovanú omáčku a privedieme ju k varu. Ak by bola príliš hustá, pridáme troška vriacej vody. Dve minúty omáčku na miernom ohni varíme, občas premiešame. Potom pridáme kurkumu, garam masala, soľ a senovku a premiešame. Pridáme sladkú smotanu a omáčku povaríme ďalšie 2-3 minúty. 

Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale, vo vode so soľou. Uvarené cestoviny scedíme a dáme do omáčky, s ktorou ich poriadne premiešame. Ak treba, pridáme troška vody z cestovín. Prehrejeme a môžeme ihneď podávať. Na tanieroch môžeme ozdobiť čerstvou koriandrovou vňaťou. 

Cestoviny s kesu omackou

2 komentáre:

  1. Jednoduchy, rychly a vyborny recept, urcite zopakujem. Miesto senovky som pouzila na kusky natrhany cerstvy kuceravy kel. Dakujem za skvely recept :-).

    OdpovedaťOdstrániť