Horsegram kootu

Kootu je juho-indicky druh jedla, ktore pozostava zo zeleniny a strukoviny. Tu nam zeleninu zastupi cibula a ako strukovinu som pouzila horsegram, ktorej slovensky nazov bohuzial neviem.


Horsegram kootu




CO POTREBUJETE:

1/2 hrnceka horsegram strukoviny
voda na jej uvarenie

dalej:
olej
1/2 lyzicky horcicnych semienok
niekolko kari listkov
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
(alebo nastruhany cerstvy cesnak aj zazvor)
2 velke cervene cibule
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mleteho cierneho korenia
sol podla chuti
hrst cerstvej koriandrovej vnate


Horsegram kootu



AKO POSTUPOVAT:

Horsegram si na noc namocime. Rano vodu scedime, strukovinu zalejeme novou vodou a v tlakovom hrnci uvarime domakka. asi 25-30 minut pod natlakovani hrnca, na miernejsom ohni. Po uvareni strukovinu scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. 

Horse gram


V druhom hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridame horcicne semienko a kari listky a semienka nechame prasknut. Potom pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a pol minuty restujeme na slabsom ohni. Dalej pridame nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Potom pridame kurkumu a mlete cierne korenie. Premiesame. Pridame scedenu strukovinu, osolime a 5 minut na stredne silnom ohni povarime. Obcas premiesame. Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat, premiesame, nechame chvilku prehriat a odstavime z ohna. 

Horsegram kootu


Podavame s ryzou alebo chapati.


Horsegram kootu

Komentáre

  1. Horsegram - pouzil by som Mungo fazulu, ktora sa u nas da lahko kupit... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak :) Pod Tatrami mungo alebo hnedu nelupanu sosovicu :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára