Kari z cierneho urid dalu


Kari z cierneho urid dalu





CO POTREBUJETE:

150ml suseneho cierneho urid dalu
voda a jeden bobkovy list na ich uvarenie

olej
2 stredne velke cervene cibule
1 lyzicka struhaneho zazvoru
1 zelena chilli papricka
1 velka paradajka

kokosovy olej
1/2 lyzicky mletej kurkumy
voda podla potreby
sol
1 plna lyzicka garam masala 
hrst cerstvej koriandrovej vnate


Kari z cierneho urid dalu



AKO POSTUPOVAT:

Dal preplachneme a na noc namocime vo vode. Rano ho uvarime spolu s bobkovym listom domakka. Uvarene odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Kari z cierneho urid dalu


V hrnci zohrejeme olej, pridame horcicne semienko a nechame ho prasknut. Pridame nastruhany zazvor a chilli papricku. Dalej pridame nakrajanu cibulu a restujeme dohnedkava. Potom pridame nakrajanu paradajku a restujeme domakka. Zmes nechame trocha vychladnut a potom s trochou vody rozmixujeme na pastu. 

V hrnci, kde sme restovali cibulovo paradajkovu zmes zohrejeme trocha kokosoveho oleja. Pridame mletu kurkumu. Potom pridame pripravenu pastu, sol a premiesame. Pridame scedeny urid dal, kokosove mlieko a premiesame. Kari privedieme k varu a varime na miernejsom ohni asi 5 minut. Ak treba, doriedime troskou vody. Pridame garam masala, nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna.

Podavame s ryzou alebo plackami.



Kari z cierneho urid dalu

Komentáre

  1. To je strukovina?Neviem si spomenúť... vieš,ten vek...a posledných 5 rokov toho veľa nenavarím,ale rada sa pozerám a predstavujem si vôňu, chuť a podávanie jedla a je mi fajn ! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano je to strukovina. Miesto toho sa moze pouzit mungo, co je lahko dostupne na Slovensku :) Pozdravujem Bozulka.

      Odstrániť
  2. Toto je moc dobre jedlo, velmi nam chutilo. Dakujem za dalsi skvely recept.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára