štvrtok, 28. apríla 2016

Aloo bhindi


Aloo bhindi





CO POTREBUJETE:

1 vacsi zemiak
olej
1/2 lyzicky rimskej rasce
1 zelena chilli papricka
2 vacsie cibule
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1 lyzicka mleteho koriandru
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
sol podla chuti


Aloo bhindi



AKO POSTUPOVAT:

Ak pouzijeme hlineny hrniec, vopred si ho musime namocit na pol hodiny vo vode tak, aby bol cely ponoreny. Potom ho postupne zahrievame, zaciname na miernom ohni a postupne zvysujeme.
Okru umyjeme a poriadne vysusime. Vysusene nakrajame, konceky odkrojime prec.

V hrnci zohrejeme olej, ohen zmiernime a pridame chilli papricku, rimsku rascu, ktoru nechame rozvonat. Potom pridame nakrajanu cibulu a restujeme ju domakka.

Dalej pridame osupany a nakrajany zemiak a dve minuty restujeme. Pridame sol, kurkumu, koriander a chilli korenie a premiesame. Minutku restujeme. Dalej pridame nakrajanu okru, premiesame a pod pokrievkou na miernom ohni dusime domakka, asi 8-12 minut. Hlineny hrniec si udrzuje teplo nejaku dobu aj po vypnuti ohna, preto staci dusit 8 minut, potom vypneme ohen a nechame pod pokrievkou este stat 5-10 minut.

Aloo bhindi


Podavame s Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára