Chlebove vankusiky

Toto je len taka inspiracia, ani nie recept. Staci vam odobrat trocha chleboveho cesta, ak peciete chlieb a mate originalne ranajky, olovrant, veceru pre deti alebo pohostenie pre navstevu. Okrem paradajky mozete pouzit uvarene vajicko, jarnu cibulku, sampinony, brokolicu, papriku, na kolieska nakrajany baklazan, alebo cibulu, ci cesnak. Miesto syra mozete pouzit kyslu smotanou, miesto oregana tiez tymian alebo bazalku, ak mate cerstve, tym lepsie. A ak nepeciete doma chlieb, miesto chleboveho cesta je fajn listkove. Pred pecenim mozete kraje cesta potriet rozslahanym vajickom alebo po upeceni rozpustenym maslom, v ktorom ste zohriali nastruhany cesnak. Jednoducho povedane "tvorte!" :)


Chlebove vankusiky



CO POTREBUJETE:

olej olivovy
susene oregano
garam masala
(alebo ina koreniaca zmes)
syr na struhanie alebo platkovy
paradajka




AKO POSTUPOVAT:

Z chleboveho cesta si cast odoberieme po prvom vykysnuti. Premiesime ho a vyvalkame na tenko. Vykrojime si stvorce alebo kolieska, ulozime ich na plech, na kazdy dame syr, oregano, na to koliesko paradajky, stipku garam masala a pokvapkame olejom. Ruru vyhrejeme na 200-220st. a vankusiky pecieme 15 minut. Podavame teple.

Komentáre