Fasirky z kreviet


Fasirky z kreviet




CO POTREBUJETE (na asi 9ks):

525g cerstvych kreviet (vaha je po rozmixovani)
sol podla chuti
mlete cierne korenie
susene oregano
3 struciky cesnaku
2 vajcia
2 lyzicky muky

struhanka na obalovanie
olej na vyprazanie


Fasirky z kreviet



AKO POSTUPOVAT:

Cerstve krevety ocistime, oplachneme a rozmixujeme. Dame ich do misky, pridame sol, mlete cierne korenie, oregano, nastruhany cesnak, vajcia a muku a rukoou vypracujeme zmes ako na fasirky. Nechame ho pol hodiny odlezat. V panvici zohrejeme dostatok oleja, aby bol az vriaci. Potom ohen zmiernime. Do ruky vezmeme trocha krevetovej zmesi. Bude troska lepkava, ale akonahle sa obali struhankou, da sa pekne vytvarovat do fasirky. Struhankou obalenu fasirku opatrne vlozime do leja. Oprazame z oboch stran dohneda.

Fasirky z kreviet


Ako prilohu sme mali zemiakove pyre.

Komentáre