piatok 15. apríla 2016

Šampiňóny s čerstvou senovkou gréckou



Kadai methi kumbh



ČO POTREBUJETE:

200g čerstvých šampiňónov 
2 lyžice nesladeného jogurtu
1 lyžička tandoori masala
ghee
1 ázijský bobkový list
1 hnedý kardamóm
3 zelené kardamómy
1 lupienok muškátového kvetu

2 stredne veľké červené cibule
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1 zelená chilli paprička 

2 stredne veľké paradajky
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletého koriandru
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
veľká hrsť čerstvých lístkov senovky gréckej 
troška vody na podliatie


Kadai methi kumbh



AKO POSTUPOVAŤ:

Senovku grécku namočíme do vody, len aby sa odstránila prípadná špina, scedíme a nasekáme. 
Šampiňóny umyjeme, prekrojíme na štvrťky (podľa veľkosti) a dáme do misky. Pridáme jogurt a tandoori masala a premiešame. Necháme ich pol hodiny odležať.

Kadai methi kumbh


Vo woku (kadai) zohrejeme ghee. Pridáme bobkový list, kardamómy a muškátový kvet. Necháme rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na miernom ohni domäkka. Ďalej pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a chilli papričku a restujeme ďalšie 2-3 minúty. 

Kadai methi kumbh


Potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky, soľ, premiešame a na miernom ohni necháme dusiť pod pokrievkou domäkka až kašovita. Keď sú paradajky mäkké, pridáme kurkumu, mletý koriander a chilli korenie. Premiešame. 

Kadai methi kumbh


Pridáme marinované šampiňóny a nasekanú senovku grécku. Podlejeme trošičkou vody a pod pokrievkou šampiňóny dusíme asi 8 minút.

Kadai methi kumbh

Kadai methi kumbh


Podávame s ryžou alebo s plackami.



Kadai methi kumbh

6 komentárov:

  1. Miso, senovku cerstvou nesezenu, susenou mam seminka a susenou mletou. Kterou mam pouzit? Dasli tvuj rc na rade! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak jsem namocila seminka a pak vse vlila do te omacky a povarila. Moc jsem si pochutnala!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skus vypestovat listocky zo semienok. Je to nenarocna rastlinka, len potrebuje lahku az pieskovitu podu a nepreliat. Potom listocky ostrihat, vysusit a uskladnit v skle. Som rada, ze chutilo :)

      Odstrániť
  3. Poprosim kamosku, jestli by vypestovala ve skleniku. Ja mam senovku susenou, radila mi kdysi Jolana, ze caj na nejakou nadchu. Jsem uvarila a bylo to hnusne, horké. Ale varila v ni lilek na jekesi jidlo s cockou. A to horke nebylo. Tak muzu pouzit ev to, nebo je to zas jine nez ty listečky?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja obcas pijem vodu, kde na noc namacam len niekolko semienok, je to dobre na travenie. Semienka zhorknu, ked sa dlho oprazaju, to mozem povedat z vlastnej skusenosti :) Varenim vo vode neviem. Ale semienka su horkastejsie a listocky maju taku zvlastnu chut, ze to ani opisat neviem. Ja ich mam velmi rada. Inak vyepstujes aj normalne na parapete pri okne si myslim.

      Odstrániť