piatok 10. júna 2016

Moong dal so spenatom


Moong dal so spenatom




CO POTREBUJETE:

1/2 hrnceka moong dal
viazanicka cerstveho spenatu
olej
1/2 lyzicky rimskej rasce
2 zelene chilli papricky
niekolko kari listkov
1 stredne velka cervena cibula
2 struciky cesnaku
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
sol podla chuti
hrst cerstvej koriandrovej vnate


Moong dal so spenatom



AKO POSTUPOVAT:

Moong dal namocime na 10 minut, sdecime a dame do hrnca, zaleje vodou tak, aby bol pod hladinou, vodu privedieme k varu a maximalne 5 minut povarime na miernejsom ohni. Predvareny scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. 

V panvici zohrejeme olej, pridame rimsku rascu a chilli papricky, rascu nechame rozvonat. Potom pridame kari listky a nechame ich prasknut. Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a na silnom ohni restujeme domakka. Pridame kurkumu a minutku restujeme.

Moong dal so spenatom


Dalej pridame scedeny moong dal, premiesame, ihned pridame umyty a nakrajany spenat, mlete cierne korenie a asi 2 minuty na silnom ohni prehadzujeme. Pridame nasekanu koriandrovu vnat a este minutku prehadzujeme. Panvicu odlozime z ohna, spenat osolime a premiesame. 

Moong dal so spenatom


Podavame s plackami Chapati.


Moong dal so spenatom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára