Moong dal khichdi


Moong dal khichdi



CO POTREBUJETE:

1/2 hrnceka ryze
1/2 hrnceka moong dal

ghee
1/2 lyzicky rimskej rasce
1/2 lyzicky horcicnych semienok
7ks gulateho cierneho korenia
2 zelene chilli papricky
niekolko kesu orechov
1/2 lyzicky mletej kurkumy
sol
2 a 1/2 az 3 hrnceky vody 

Moong dal khichdi


AKO POSTUPOVAT:

Ryzu a dal preplachneme a na 15 minut namocime vo vode. Scedime.

V hrnci zohrejeme lyzicu ghee, pridame rascu, horcicne semienka a gulate korenie a nechame rozvonat. Potom pridame chilli papricky, kesu orechy, ohen troska zmiernime a chvilku restujeme. Pridame kurkumu a premiesame. Dalej pridame scedenu ryzu a dal a chvilku restujeme, premiesavame. Zalejeme vodou, osolime a vodu privedieme k varu. Potom ohen zmiernime a pod pokrievkou varime domakka. Hotova ryza musi byt kasovita ako risotto.

Moong dal khichdi

Komentáre