nedeľa 8. januára 2017

Gobi Chole


Gobi chole




CO POTREBUJETE:

1 hrncek na male ruzicky rozobraneho karfiolu
1 hrncek uvareneho a scedeneho ciceru
olej
1 velka cervena cibula
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
(moze byt menej)
1/2 lyzicky garam masala
sol podla chuti
100ml kokosoveho mlieka
hrst cerstvej koriandrovej vnate


Gobi chole



AKO POSTUPOVAT:

V hrnci zohrejeme olej. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Potom pridame kurkumu, chilli korenie, garam masala a dve minutky na miernejsom ohni restujeme. Osolime a este minutu restujeme. Dalej pridame karfiol, premiesame, podlejeme kokosovym mliekom a pod pokrievkou na miernom ohni varime 8-10 minut. Potom pridame uvareny, scedeny cicer, koriandrovu vnat a pod pokrievkou prehrejeme este dalsie 3 minutky.

Gobi chole


Podavame s plackami (chapati, paratha, puri, roti...).

2 komentáre:

  1. Super to vyzerá, rada sa inšpirujem a recept vyskúšam. Už sa teším, milujem indické jedlá... :-)
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dufam, ze vam bude chutit :) Pekny vecer z Indie zelam :)

      Odstrániť