piatok 20. januára 2017

Kolambi masala

Kolambi masala



CO POTREBUJETE:

500g cerstvych kreviet
sol
1/2 lyzicky mletej kurkumy 

ghee
10 strucikov cesnaku
2 stredne velke cervene cibule
niekolko kari listkov
2 zelene chilli papricky
1 velka paradajka
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia 
(ak nezvladnete velmi palive, vynechajte mlete chilli a pouzite len chilli papricky)
1/2 lyzicky Malvani masala 
2ks kokum
2 mensie zemiaky
trocha vody na podliatie zemiakov
hrst cerstvej koriandrovej vnate



AKO POSTUPOVAT:

Krevety ocistime, nasolime troska, pridame 1/2 lyzicky kurkumy, premiesame a nechame pol hodiny marinovat. V panvici zohrejeme ghee a na silnom ohni prudko krevety opecieme. Odlozime ich bokom do dalsieho pouzitia.  Do tej istej panvice dame troska ghee ak v nej zostalo malo a zohrejeme ho. Pridame nadrobno nakrajany cesnak a orestujeme. Pridame na pasiky nakrajanu cibulu a orestujeme domakka. Potom pridame chilli papricky a kari listky a znova chvilku orestujeme. 

Kolambi masala


Pridame nakrajanu paradajku a restjeme domakka asi 10 minut na miernejsom ohni. Pridame 1/2 lyzicky kurkumy, malvani masala (ak nemate mozete pouzit garam alebo tandoori masala) a chilli korenie. Premiesame. Potom pridame ocistene a na kocky nakrajane zemiaky, kokum a podlejeme trochou vody. Privedieme k vari, ohen zmiernime a pod pokroevkou zemiaky uvarime domakka, aby sa voda odparila. Potom pridame oprazene krevety, este dosolime, ak treba, pridame koriandrovu vnat a prehrejeme chvilku. 

Kolambi masala


Kolambi masala



Podavame s plackami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára