štvrtok 9. marca 2017

Chana dal pulao

Chana dal pulao



CO POTREBUJETE:

1 hrncek basmati ryze
1/2 hrnceka chana dal
ghee
(vegani pouziju olej)
1/2 lyzicky horcicnych semienok
1 zelena chilli papricka
1 velka cervena cibula
niekolko kari listkov
1/2 lyzicky mletej kurkumy
3/4 lyzicky biryani masala
sol podla chuti
voda


Chana dal pulao



AKO POSTUPOVAT:

Chana dal namocime na 1-2 hodiny. Ryzu namocime na pol hodiny. V hrnci zohrejeme ghee, pridame horcicne semienka a chilli papricku a semienka nechame prasknut. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Pridame kari listky, ktore medzi prstami najprv dobre "pozmolime", aby  prenikla ich chut do jedla. Dalej pridame kurkumu a biryani masala a 3 minuty restujeme na miernejsom ohni. Pridame scedeny chana dal, zalejeme 3/4 hrncekom vody, privedieme k varu, ohen zmiernime a pod pokrievkou (mierne odchylenou) varime 10-15 minut, domakka. Potom pridame scedenu ryzu, osolime a dolejeme vodou tak, aby bola hladina asi 1cm nad ryzou. Pod pokrievkou varime na miernom ohni, kym sa voda neodpari a ryza ze makka. Podavame s raitou.


Chana dal pulao

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára