pondelok, 28. augusta 2017

Pach dalinchi amti / Dal z piatich strukovin

Pach dalinchi amti



CO POTREBUJETE:

1/3 hrnceka toor dal
1/3 hrnceka moong dal
1/4 hrnceka oranzovej sosovice
1 lyzica channa dal
1 lyzica urid dal

4ks kokum
1 lyzicka jaggery
sol
stipka asafoetida
3 zelene chilli papricky

tadka:
1/2 lyzicky horcicnych semienok
niekolko kari listkov
1/2 lyzicky mletej kurkumy
hrst cerstvej koriandrovej vnate


Pach dalinchi amti



AKO POSTUPOVAT:

Strukoviny preplachneme a namocime na 1 hodinu. Kokum namocime v teplej vode. Strukoviny zalejeme vodou a varime domakka.

Pach dalinchi amti


Ked su strukoviny uvarene, pripravime si tadka. V druhom hrnci zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienko a nechame ho prasknut. Pridame kari listky, kurkumu a listky nechame prasknut. Potom pridame chilli papricky a nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Tadka pridame k uvarenym strukovinam. Kari znova privedieme k varu, osolime, pridame asafoetida a namocene kokum spolu s vodou, v ktorej bolo namocene. Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat, povarime este 5 minut a odstavime z ohna. 

Pach dalinchi amti


Podavame s ryzou, pokvapkane citronom a preliate lyzickou ghee.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára