štvrtok, 10. augusta 2017

Skoricove slimaky


Skoricove slimaky




CO POTREBUJETE (na 10ks):

na cesto:
2 hrnceky muky
(pouzila som maida)
stipka soli
1/4 hrnceka cukru
1/2 lyzice suseneho drozdia 

1 vajce
1/2 hrnceka teplej slahackovej smotany
3 lyzice ghee

na plnku:
ghee
mleta skorica
(pouzila som sri lansku, je najvonavejsia)
trstinovy cukor



AKO POSTUPOVAT:

V miske zmiesame najprv mokre suroviny uvedene na cesto, potom pridame suche suroviny a vymiesime cesto. Nechame ho pol hodiny kysnut pod vlhkou utierkou. Potom ho znova rukou premiesime, dame na pracovnu dosku a vyvalkame na plat. Ten potrieme vydatne s ghee, posypeme skoricou a trstinovym cukrom (kazdy tolko, kolko moze). Zrolujeme z dlhsej strany. Nakrajame (mne vzniklo 10 slimakov) a prelozime do formy na pecenie. Vrch som este troska posypala krystalovym cukrom.

Pecieme v rure vyhriatej na 180st. 25-30 minut. Hotove potrieme rozpustenym maslom alebo s ghee.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára