štvrtok 22. apríla 2010

Hrášok ako príloha

Zo včerajšieho obeda nám zostalo ešte nejaké mäsko a ja som hľadala nejakú inú prílohu k nemu, než zemiaky a ryžu. A tak som sa rozhodla pre obyčajný hrášok. Je troška sladší, tak pre tých, čo radšej pálivé chute, tento recept neodporúčam, ale hodí sa napríklad k pikantnému Kuraciemu tikka alebo aj k Tandoori.



100_1685



ČO POTREBUJETE:

100ml  hrášku (čerstvý alebo mrazený)
voda na podliatie

na bleduú zásmažku:
lyžica masla
petržlenová alebo koriandrová vňať
1 lyžička hladkej múky (nie príliš kopcom)

2 lyžice smotany na varenie (sladkej)
soľ
štipka cukru



AKO POSTUPOVAŤ:

Hrášok si dáme variť do trochy vody a uvaríme do mäkka. Mrazený približne 5 minút.




V menšom hrnci si dáme rozpustiť maslo, pridáme nasekanú vňať, zaprášime múkou a urobíme bledú zásmažku.




V hrášku nám musí zostať troška vody. Pridáme bledú zásmažku, premiešame.




Pridáme smotanu, privedieme k varu, ale ďalej nevaríme. Vypneme a odložíme z ohňa. Dosolíme a pridáme troška cukru. Premiešame a môžeme podávať.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára