štvrtok 22. apríla 2010

Hrášok ako príloha / Green peas as side dish

Zo včerajšieho obeda nám zostalo ešte nejaké mäsko a ja som hľadala nejakú inú prílohu k nemu, než zemiaky a ryžu. A tak som sa rozhodla pre obyčajný hrášok. Je troška sladší, tak pre tých, čo radšej pálivé chute, tento recept neodporúčam, ale hodí sa napríklad k pikantnému Kuraciemu tikka alebo aj k Tandoori.



100_1685



ČO POTREBUJETE:

100ml  hrášku (čerstvý alebo mrazený) / 100ml of green peas (fresh or frozen)
voda na podliatie / water

na bledú zásmažku:
1 lyžica masla / 1tbsp butter
petržlenová alebo koriandrová vňať / parsley or coriander leaves
1 lyžička hladkej múky (nie príliš kopcom) / 1 tsp flour maida

2 lyžice smotany na varenie (sladkej) / 2 tbsp fresh cream
soľ / salt
štipka cukru / pinch of sugar 



AKO POSTUPOVAŤ:

Hrášok si dáme variť do trochy vody a uvaríme do mäkka. Mrazený približne 5 minút. / Boil frozen green peas 5min in little water. 



V menšom hrnci si dáme rozpustiť maslo, pridáme nasekanú vňať, zaprášime múkou a urobíme bledú zásmažku. / Heat the butter in small pot, add chopped leaves, dust with the flour and fry on low heat for a minute. Stir.



V hrášku nám musí zostať troška vody. Pridáme bledú zásmažku a chvíľku povaríme, premiešame. / When green peas are boiled there needs to be little bit of the water in the pot along with the peas. Add fried leaves and floor into it, cook for few minutes and stir well.


Pridáme smotanu, privedieme k varu, ale ďalej nevaríme. Vypneme a odložíme z ohňa. Dosolíme a pridáme troška cukru. Premiešame a môžeme podávať. / Add fresh cream, bring it to boil and remove from the heat. Add salt and sugar and mix well.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára