ČO POTREBUJETE:
2 vajíčka
ghee
ghee
hrsť hrachu (použila som mrazený)
1 surový väčší zemiak
1 stredne veľká červená cibuľa
1/4 lyžičky strúhaného zázvoru
4 strúčiky cesnaku, nastrúhať
soľ
1/2 lyžičky Garam masala (alebo Tandoori masala)
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1 stredne veľká paradajka; pokrajáná na menšie kúsky
voda
50ml sladkej smotany (alebo kokosové mlieko)
troška nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Na ghee restujeme domäkka nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný zázvor a cesnak.
Pridáme kurkumu, garam masala, soľ a paradajku. Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme paradajku domäkka.
Potom pridáme hrach a očistený zemiak nakrájaný na malé kocky, podlejeme trochou vody a zakryté varíme, kým zemiak nie je mäkký; asi 10 minút.
Keď je zemiak uvarený, pridáme smotanu a premiešame.
Do karí vložíme rozbité vajíčka. Opatrne, aby sme vajíčku neporušili žĺtok. Prikryté varíme na miernom ohni ešte 5 minút.
Hotové posypeme koriandrovou vňatou.
Karí môžeme podávať s Chapati alebo inými plackami alebo s ryžou.
Super smak.. s kokosovym mliekom... Mnam
OdpovedaťOdstrániťNormalne som bola prekavpena, ale dobre to chutilo! Najprv sa mi nezdal pomer : 1 rajcina, 1 zemiak, 1 cibula...ze z toho sa mam najest?! A nakoniec som to jedla 3 dni:) Dakujem za recept Miska!
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze ti chutilo Katka :)
Odstrániť