pondelok 12. apríla 2010

Vajíčkovo hráškové karí

22IMG_6987




ČO POTREBUJETE:

2 vajíčka
ghee
hrsť hrachu (použila som mrazený)
1 surový väčší zemiak
1 stredne veľká červená cibuľa 
1/4 lyžičky strúhaného zázvoru 
4 strúčiky cesnaku, nastrúhať 
soľ
1/2 lyžičky Garam masala  (alebo Tandoori masala)
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1 stredne veľká paradajka; pokrajáná na menšie kúsky 
voda
50ml sladkej smotany (alebo kokosové mlieko)
troška nasekanej čerstvej koriandrovej vňate 



22IMG_6991



AKO POSTUPOVAŤ:

Na ghee restujeme domäkka nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný zázvor a cesnak.

22IMG_6977


Pridáme kurkumu, garam masala, soľ a paradajku. Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme paradajku domäkka.

22IMG_6979



Potom pridáme hrach a očistený zemiak nakrájaný na malé kocky, podlejeme trochou vody a zakryté varíme, kým zemiak nie je mäkký; asi 10 minút.

22IMG_6982



Keď je zemiak uvarený, pridáme smotanu a premiešame.

22IMG_6983
 


Do karí vložíme rozbité vajíčka. Opatrne, aby sme vajíčku neporušili žĺtok. Prikryté varíme na miernom ohni ešte 5 minút.

22IMG_6984



Hotové posypeme koriandrovou vňatou.

22IMG_6985



Karí môžeme podávať s Chapati alebo inými plackami alebo s ryžou.




22IMG_6994

3 komentáre:

  1. Super smak.. s kokosovym mliekom... Mnam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Normalne som bola prekavpena, ale dobre to chutilo! Najprv sa mi nezdal pomer : 1 rajcina, 1 zemiak, 1 cibula...ze z toho sa mam najest?! A nakoniec som to jedla 3 dni:) Dakujem za recept Miska!

    OdpovedaťOdstrániť