ČO POTREBUJETE:
1 a pol hrnčeka hladkej múky (1 hrnček = 300ml)
štipka soli
1/4 hrnčeka práškového cukru
115g nesoleného masla (ghee)
1 vajce
2 lyžice ľadovej vody
(množstvo múky a vody bude možno potrebné prispôsobiť si; záleží od kvality múky a veľkosti vajíčka)
Nutella
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske zmiešame múku so soľou a cukrom. Pridáme mäkké maslo a rukou vypracovávame cesto. Pridáme rozšľahané vajíčko, znova zapracujeme do cesta. Ku koncu pridáme ľadovú vodu. Cesto musí byť nelepivé. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
Po hodine cesto vyberieme a rukou ho roztlačíme vo forme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Koláč dáme piecť na 20 minút.
Hotový koláč necháme vychládnuť a na vychládnutý natrieme Nutellu. Koláč dáme vychladiť a môžeme podávať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára