piatok 7. mája 2010

Kuracie mäso na červenom víne

Vcera sme si k 8. vyrociu, co som v Indii otvorili flasu cerveneho vinka a zapili to. Zostal mi tam este pohar vina, tak som dnes prvykrat skusila pouzit ho na varenie. Urcite vyskusam este dalsie recepy, pretoze kuriatko na vine je vyborne!







ČO POTREBUJETE:

450g vykosteného kuracieho mäsa 
soľ
mleté čierne korenie
pavbhaji masala alebo garam masala
olej
1 stredne veľká červená cibuľa; nakrájaná nadrobno
1 plochá lyžica kukuričného škrobu
1/2 lyžice nastrúhaného palmového cukru/jaggery
1,5 dcl červeného vína





AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso umyjeme, osušíme, nasolíme, okoreníme a posypeme troškou pavbhaji masala (alebo korením podľa vlastného výberu, ja som robila už aj s garam masala) a rukou premiešame. Necháme ho pol hodinu odležať. Potom ho opečieme na silnom ohni, na rozpálenom oleji z oboch strán, aby sa zatiahlo. Vyberieme ho a odložíme bokom do ďalšieho použitia.




Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Pridáme kukuričný škrob a palmový cukor a premiešame. Pridáme víno a privedieme k varu.




Oheň zmiernime, vložíme opečené mäso a zakryté dusíme do mäkka.





Podávame s dusenou ryžou.

2 komentáre:

  1. urcite skusaj dalej ;) jedla s vinkom su skvele, najma origos talianske rizoto. Ja v poslednom case viacej vina spotrebujem do varenia ako na pitie.
    Najma fajne suche biele vinko vie dodat jedlu taky fajnu kyslastu aromu, inu nez po pridani octa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Biele vinko ide dost do cestovin a ja cestoviny aspon raz do tyzdna robim. Tak skusim niekedy.

    OdpovedaťOdstrániť