streda 12. mája 2010

Kuracie stehná zapečené v zemiakovej kaši





ČO POTREBUJETE:

kuracie stehná 
soľ
maslo
olej
voda
mleté čierne korenie
zemiaky (podľa počtu stravníkov)
1 veľká mrkva
1 strúčik cesnaku
pár zrniek rímskej rasce
Cheddar; nastrúhaný 
1 lyžica sladkej smotany 



AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie stehná osolíme a prudko opečieme na oleji a masle. Podlejeme trochou vody, pridáme sosík, korenie a približne 40 minút dusíme na slabom ohni, prikryté.

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode s rascou spolu s očistenou mrkvou a cesnakom; do mäkka. (Nevadí ak sa rozvaria).



Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme maslo, smotanu a nastrúhaný Eidam a dobre premiešame.


Do vymasteného pekáča uložíme stehná a na vrch uložíme kašu, prelejeme výpekom zo stehien. Vrch ešte posypeme trochou syra.




Pečieme v rozohriatej rúre na 200 st. približne 15 minút, len aby vrch zhnedol (kontrolovať!).

1 komentár: