štvrtok 27. mája 2010

Paneer mattar

Indický syr paneer s hráškom je veľmi chutný s plackami Chapati alebo maslovým Naanom.


11IMG_2933



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček (200ml) mrazeného hrášku 
200g Paneeru; nakrájaného na kocky
2 stredne veľké červené cibule; nakrájané nadrobno
1 väčšia paradajka
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku
3/4 lyžičky strúhaného zázvoru 
alebo použite 1 lyžičku cesnakovo zázvorovej pasty
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia
1/3 lyžičky mletej kurkumy
štipka asafoetida
1/2 lyžičky garam masala
15-20ks kešu orechov
1 lyžička bieleho maku
soľ
olej
čerstvá koriandrová vňať 



11IMG_2931



AKO POSTUPOVAŤ:

Do hrnca dáme zovrieť vodu. Pridáme mrazený hrach, ktorý v nej dve minúty povaríme. Hrniec s hrachom a vodou, v ktorej sa hrach varil odložíme bokom do ďalšieho použitia.

11IMG_2915


V hrnci zohrejeme olej, pridáme strúhaný cesnak, zázvor a asafoetida a na miernom ohni restujeme, aby surová vôňa trocha zanikla. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Často premiešame.

11IMG_2917

11IMG_2918


Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, mletú kurkumu, premiešame a asi 5 minút restujeme na miernom ohni.

11IMG_2920


Potom pridáme mleté chilli korenie, garam masala a 2 minútky restujeme. Premiešavame.

11IMG_2921


Pridáme uvarený hrach, trocha vody, v ktorej sa hrach varil, soľ a privedieme k varu.

11IMG_2922


Medzitým vymixujeme kešu orechy s makom (ktoré sme si vopred na pol hodinky namočili) a troškou vody na pastu.

Túto pastu potom pridáme do hrnca s hrachom a premiešame. Na miernom ohni asi 2 minúty varíme, premiešavame.

11IMG_2924


Nakoniec pridáme Paneer nakrájaný na kocky, prehrejeme 1 minútu a odstavíme z ohňa.

11IMG_2925


Posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a podávame s plackami.

11IMG_2926

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára