Nie je to pravý Shahi Paneer.
ČO POTREBUJETE:
200g Paneer
2 stredne veľké červené cibule
2 stredne veľké paradajky
3 strúčiky cesnaku
veľká hrsť kešu orechov
voda
soľ
1 lyžička Garam masala
1/4 lyžičky pálivého chilli korenia
1 plochá lyžička cukru
200g šampiňónov
olej
maslo
asi 6ks fazuľových strukov
1 väčšia mrkva
hrsť mrazeného hrášku
(Ďalej sa môžu použiť zemiaky uvarené v šupke, ošúpané a pokrájané na kocky, zelená paprika a ananás pokrájaný na kocky)
malá hrsť koriandrovej vňate
malá hrsť koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Mrkvu si očistíme a pokrájame na kolieska. Fazuľové struky na koncoch odkrojíme a potiahneme, aby sme odstránili nitku. Mrkvu, struky a hrášok povaríme 5 minút vo vode a scedíme; vodu z nich si odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V panvici si rozpálime trocha oleja a paneer pokrájaný na kocky (alebo na obdĺžniky) opražíme dohneda. Vyberieme na tanier a prikryjeme; odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Šampiňóny pokrájame na polovice, menšie necháme celé a opečieme na oleji s lyžičkou masla; nemiešame ich príliš. Opekáme 5-8 minút. Vyberieme na tanier a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Cibuľu a paradajky si nakrájame na štvrtinky a spolu s cesnakom rozmixujeme na pastu. Kešu orechy namočíme v troche teplej vody na pol hodiny a rozmixujeme spolu s vodou na pastu.
Panvicu, kde sme opekali šampiňóny si znova rozohrejeme, spolu s olejom, ktorý nám v nej zostal. Pridáme cibuľovo-paradajkovú pastu a necháme ju pod pokrievkou na miernom ohni zredukovať. Pridáme kešu pastu, jednu naberačku vody, v ktorej sme varili zeleninu, dobre premiešame a varíme pod pokrievkou ďalšie 2 minúty.
Pridáme uvarenú zeleninu (fazuľové struky najprv nakrájajte na malé kúsky, ak ste ich varili nepokrájané ako ja) a šampiňóny, premiešame. Pridáme garam masala, chilli korenie a cukor, osolíme a premiešame. Môžeme to buď nechať také husté alebo pridať ešte trocha vody, aby to bolo omáčkovitejšie. Varíme 2 minútky. Nakoniec pridáme paneer a nasekanú koriandrovú vňať, premiešame, zakryjeme a odstavíme z ohňa. 10 minút necháme odpočívať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára