sobota 1. mája 2010

Šanielsky vtáčik trochu inak

Spanielsky vtacik trochu inak




ČO POTREBUJETE:

500 g hovädzieho stehna
2 hrubé plátky anglickej slaninky
2 vajíčka
soľ
kremžská horčica
olej
zaváraná kápia



AKO POSTUPOVAŤ: 

Mäso naklepeme a osolíme. Na troške oleja opražíme na kocky nakrájanú slaninku a urobíme praženicu z vajec. Kápiu si nakrájame na kocky.



Na plátok mäsa rozložíme trochu praženice a trochu kápie, zarolujeme, spojíme špáratkami a uložíme do zapekacej misy.



Podlejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali kremžskú horčicu a dáme zakryté do rúry na 200 stupňov na hodinu. Podávame s ryžou.




Autorkou receptu a fotografií je Danka (moja sestra)

3 komentáre: