nedeľa 20. júna 2010

Hliva na paprike

11100_3164



ČO POTREBUJETE:

200g hlivy ústricovej
1 cibuľa 
100ml sladkej smotany
1 lyžička sladkej mletej papriky
maslo
1 lyžička kukuričného škrobu
mleté čierne korenie
soľ
voda



AKO POSTUPOVAŤ:

Ak používame sušenú hlivu, vopred si ju namočíme aspoň na 30 minút do vody. V panvici zohrejeme maslo a speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky nakrájanú hlivu a mletú papriku. Premiešame. Podlejeme vodou a zakryté dusíme na slabom ohni 40 minút.

V troške vody vymiešame lyžičku kukuričného škrobu. Po 40 minútach varenia hlivy, vodu s kukuričným škrobom k hlive primiešame. Pridáme čierne korenie a soľ, smotanu, dobre premiešame a ešte 3-5 minút dusíme.


Ako prílohu som robila zemiakovú kašu, ale môže sa podávať aj knedľa.

4 komentáre:

  1. Pekné strdiečka zo zemiakovej kase :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No vyzerá to výborne ale aj tá smotana sladká vyzerá úplne inak, u nás je taká riedka. A super fotky, takto si to skôr zapamätám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ano Martina, ta smotana je hustejsia, ako keby uz vyslahana. Taka je uz v krabicke.

    OdpovedaťOdstrániť