piatok 11. júna 2010

Kuracie kúsky so šampiňónmi a hráškom

11IMG_4685



ČO POTREBUJETE:

400g vykostené kuracie prsia
1 červená cibuľa 
3 strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 plochá lyžička sladkej mletej papriky
soľ
200g šampiňónov 
hrsť mrazeného hrášku (alebo čerstvo vylúpaného)
1 lyžička kukuričného škrobu (alebo použite arrowroot)
150ml vody
100ml sladkej smotany


11IMG_4688



AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso umyjeme a pokrájame na rezančeky. Na panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka.

1


Pridáme kuracie rezančeky, osolíme, pridáme všetky koreniny, dobre premiešame a mäso opekáme na silnom ohni, aby sa zatiahlo.

2


Potom pridáme nakrájané šampiňóny, hrach, premiešame. Oheň zmiernime a pod pokrievkou, bez podlievania ho dusíme 10 minút.

3


Vo vode rozmiešame kukuričný škrob. Vodu so škrobom po 10 minútach dusenia mäsa vylejeme do hrnca, pridáme sladkú smotanu, premiešame a pod pokrievkou povaríme na miernom ohni ďalších 5 minút.

4


Podávame s dusenou ryžou.


 
11IMG_4684

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára