štvrtok 15. júla 2010

Krevety v krupicovo-sezamovom kabátiku

11100_3978



ČO POTREBUJETE:

1/2kg tigrých kreviet; čerstvých 
2 lyžice kukuričného škrobu alebo hladkej múky 
soľ
1 lyžica jemnej detskej krupice (použila som Rava, z ktorej sa robí Upma alebo Fine rava)
1 lyžicu bieleho sezamu
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia
1/2 lyžičky sušeného manga Amchoor
1/3 lyžičky mletej kurkumy
olej



AKO POSTUPOVAŤ:

Do misky dáme múku, krupicu, koreniny, štipku soli, sezam a dobre premiešame.

Krevety očistíme, osušíme a nasolíme. Necháme odležať 15 minút.

V hlbšej panvici rozpálime olej. Krevety jednu po druhej obaľujeme v krupicovo-sezamovej zmesi a hneď vkladáme do horúceho oleja. Pražíme na silnom ohni z oboch strán do hneda.

1

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára