pondelok 9. augusta 2010

Cestoviny s krevetami

Cestoviny s krevetami



ČO POTREBUJETE:

300ml čerstvých kreviet
300ml cestovín
soľ
olivový olej
voda
štipka mletého čierneho korenia
1 lyžica paradajkového sosíku
(alebo akéhokoľvek iného paradajkového sosíku, či omáčky, kľudne kupovaného; príp. domáci kečup)
100ml sladkej smotany
bazalka (čerstvá alebo sušená)




AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety premyjeme a nasolíme. Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode s kvapkou olivového oleja.

V panvici zohrejeme olivový olej, vložíme krevety, uvarené penne a paradajkový sosík. Všetko dobre premiešame a ohrievame na stredne silnom ohni asi 3 minútky. Pridáme mleté čierne korenie a smotanu a premiešame. Pridáme bazalku a premiešame. Celková tepelná úprava čerstvých kreviet je približne 5-8 minút (záleží na ich veľkosti).

2 komentáre:

  1. Vyzerá to veľmi zaujímavo. Krevety som ešte nikdy nejedla, bojím sa toho :-D ako aj všetkých morských príšeriek.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to biele, makke a za 5 minut uvarene masko. Ja ich vzdy lupem, tiez by som nejedla ako niekto robi v pancieriku a este aj oci to ma :)) ale je rozdiel v chuti medzi cerstvymi a mrazenymi. Tie mrazene su naozaj neni moc dobre.

    OdpovedaťOdstrániť