streda 29. septembra 2010

Kuracie na spôsob Bhuna

Bhuna je spôsob prípravy, keď sa mäso pridáva do korenia, ktoré sa popražilo na väčšom množstve oleja a potom sa mäso varí vo vlastnej šťave bez pridávania vody, čím toto jedlo nemá takmer žiadnu omáčku, ale zároveň nie je ani suché. Obyčajne býva základ jedla kokos, ktorý chuť zjemní, ale nie je to pravidlom. Iný kraj, iný mrav.


11100_6826



ČO POTREBUJETE:

mäso z 2 kuracích stehien s kĺbom; vykostené 
3 lyžice oleja
2 stredne veľké cibule
soľ
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru 
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia
1 lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 stredne veľké rajčiny
3/4 lyžičky garam masala
hrsť koriandrovej vňate; nasekanej




AKO POSTUPOVAŤ:

Vo woku rozohrejeme olej, vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme domäkka. Pridáme soľ, chilli, koriander a kurkumu. Premiešame.

1



Pridáme strúhaný zázvor a cesnak, premiešame. Pridáme nakrájané rajčiny a opekáme, kým z rajčín nie je takmer pyré, približne 5 minút.

2


Potom pridáme nakrájané mäso, premiešame a zakryté dusíme na slabom ohni 20 minút. Často premiešame, nepodlievame naraz, ale len po troškách podľa potreby, alebo prikryjeme plechovým tanierom so zvýšeným okrajom, do ktorého nalejeme vodu, vždy pridáme, keď sa vyparí a tým sa mäso varí vo vlastnej šťave.
Nakoniec pridáme garam masala a nasekanú koriandrovú vňať, premiešame, prehrejeme 1-2 minútky, odstavíme z ohňa a zakryté necháme 10 minút odpočívať.

3


Podávame s dusenou ryžou.

4 komentáre:

  1. Ďaľší vynikajúci recept. Ďakujem, že si sa oň podelila.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám všetko okrem koriandrovej vňate,nahradím petržlenom,Keď sme mali záhradu koriander som mala,v obchode som nemala šťastie dostať.

    OdpovedaťOdstrániť