utorok 26. októbra 2010

Kolienka s kuracím mäsom a špenátom

Včera som varila deťom Kurací perkelt a keďže mäsko v ňom neľúbia, odložila som ho do chladničky a im dorobila len omáčku a kolienka. Dnes som mala chuť na nejaké cestoviny so syrom a kuracie mäso uvarené v perkelte mi padlo vhod.



Kolienka s kuracim masom a spenatom




ČO POTREBUJETE:

2 uvarené kuracie stehná aj s kĺbom 
1 väčšia mrkva
1 viazanička čerstvých špenátových listov
olej
štipka mletého čierneho korenia
štipka mletého muškátového orieška 
100-150ml sladkej smotany (alebo na koľko sa cítite)
troška vody
soľ ak treba (mäso sa varilo v osolenom perkelte a syr, ktorým posypeme je tiež slaný)
strúhaný syr na posypanie
cestoviny



AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme troška oleja a orestujeme na ňom nakrájanú mrkvu do mäkka. Pridáme čierne korenie, muškátový oriešok, mäso, ktoré sme obrali z kostí a potrhali na menšie kúsky a chvíľku popražíme.

Pridáme posekaný špenát a zalejeme smotanou, necháme prevrieť. Nakoniec vmiešame uvarené kolienka a ak treba môžeme dochutiť soľou.

Rozdelíme na taniere a posypeme nastrúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára