pondelok 4. októbra 2010

Kuracie mäso s ananásom

Tento recept som si raz poznačila z nejakej internetovej stránky a dlho som sa naň odhodlávala nie len kvôli tomu, že je to mäso v kombinácii s ananásom, ale aj preto, že ďalšou sladkou surovinou tu je med. Dnes som sa konečne odhodlala skúsiť túto zvláštnosť a určite to vôbec neľutujem. Vynikajúce!



11100_7245



ČO POTREBUJETE:

3 kuracie stehná aj s kĺbom; vykostené 
soľ
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička sušeného tymiánu
1 plechovka ananásu (mala som 439g plechovku s 20% cukrovým syrupom, ale kľudne postačí aj menšia plechovička na toto množstvo mäsa)
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžica Dijonskej horčice
1 lyžica medu (určite nabudúce skúsim miesto medu jaggery)
1/2 lyžičky cesnakovej pasty (alebo čerstvý strúhaný cesnak)
olej




AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso očistíme, nakrájame na kocky, osolíme, ochutíme tymiánom a čiernym korením, premiešame a necháme chvíľku odležať.

1


Plechovku ananásu otvoríme, vyberieme kolieska ananásu a pokrájame na menšie kúsky. Šťavu z plechovky si prelejeme do misky.
K šťave primiešame kukuričný škrob, med, cesnakovú pastu (alebo cesnak) a horčicu. Všetko dobre premiešame.

2


Vo woku rozohrejeme olej a opečieme na silnom ohni na ňom kuracie mäso, zo všetkých strán. Zakryjeme a dusíme 15-20 minút, bez podlievania. Občas premiešame. Potom mäso vyberieme do misky a do šťavy, ktorá vo woku zostala vlejeme ananalásovú šťavu. Privedieme k varu, oheň zmiernime a varíme 2 minútky. Miešame. Potom do ananásovej šťavy vložíme udusené mäso, premiesame. Nakoniec vlozime nakrajany ananas, prehrejeme 1 minútku, premiešame a odstavíme z ohňa. Podávame s dusenou ryžou.

Ak chcete "zabiť dve muchy jednou ranou", do mäsa pridajte nakoniec len pár kúskov ananásu (príliš veľa ananásu nie je veľmi chutné), výborná chuť stále zostáva v šťave a ostatný ananás môžete použiť do koláča.

3

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára