nedeľa 28. novembra 2010

Pulao s hráškom a senovkou gréckou


Pulao s hraskom a senovkou greckou



ČO POTREBUJETE:

2 hrnčeky ryže Basmati
1 plná lyžica ghee alebo oleja
1 ázijský bobkový list (tej patta)
4 klinčeky 
kúsok škorice
1 badyán 
2 zelené kardamómy 
1/2 lyžičky cukru
2 stredne veľké červené cibule
3 strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky nastrúhaného zázvoru 
hrsť nasekanej koriandrovej vňate 
1 lyžička sušenej senovky gréckej 
veľká hrsť hrášku 
voda podľa potreby
soľ
troška mletého muškátového orieška 


Pulao s hraskom a senovkou greckou



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme bobkový list, škoricu, kardamóm, klinčeky a badyán. Restujeme, kým korenie neuvoľní vôňu. Pridáme cukor, premiešame a necháme ho roztopiť. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájané cesnaky, nastrúhaný zázvor a restujeme, kým cibuľa nezostane priesvitná.

Pulao s hraskom a senovkou greckou


Pridáme koriandrovú vňať a senovku a restujeme 2 minútky. Pridáme hrášok a scedenú ryžu, ktorú sme si vopred na 10 minút namočili vo vode. Zalejem vodou tak, aby bola jej hladina asi 1-2cm nad ryžou. Osolíme, pridáme muškátový oriešok a premiešame. Privedieme k varu, oheň zmiernime a zakryté varíme, kým sa voda nevyvarí a ryža nezmäkne.

Pulao s hraskom a senovkou greckou


Môžeme podávať ako prílohu alebo ako samostatné jedlo a k nemu papad.



Pulao s hraskom a senovkou greckou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára