Toto anglické pečivo je svojou chuťou zvláštne dobré a vhodné na raňajky k čaju, káve, či kakavku.
Vo veľkej miske zmiešame múku, vločky, kokosovú múčku, cukor, soľ a prášok do pečiva. V menšej miske rozmiešame mlieko s vajíčkami a asi 3 lyžice si z toho odložíme bokom. Do múky pridáme maslo a prstami ho do múky zapracujeme, aby vzniklo niečo ako drobenička. Potom pridáme mlieko rozmiešané s vajíčkami a vypracujeme cesto. Ak by sa vám príliš lepilo a bolo mokré, môžete pridať múku, až kým sa vám s ním nebude dobre pracovať. Pridávajte však vždy len po lyžici. Nesmie byť príliš tuhé.
Cesto prenesieme na suchý plech a rukou urobíme hrubú, okrúhlu placku, ktorú rozkrojíme na 8 dielov. Každý diel potrieme mliekom s vajíčkom, ktoré sme si odložili bokom a posypeme troškou kryštáľového cukru.
Rúru predohrejeme na 220st. Scones pečieme prvých 10 minút na 220st. Potom teplotu znížime na 190st. a pečieme ďalších 25 minút. Upečené znova rozkrojíme na reze, kde sme ich prekrojili pred pečením, necháme vychládnuť troška a podávame ešte teplé (nie horúce, hlavne deťom, aby ich brušká neboleli).
ČO POTREBUJETE:
(Hrnček, ktorý som použila na meranie surovín má objem 280ml.)
(Hrnček, ktorý som použila na meranie surovín má objem 280ml.)
2 hrnčeky hladkej múky (použila som Maida)
1/2 hrnčeka kokosovej múčky
1/2 hrnčeka vločiek (použila som Quaker quick oats)
6 lyžíc kryštáľového cukru
1 lyžička prášku do pečiva
1/4 lyžičky soli
1/3 hrnčeka zmäknutého masla (nie roztopeného)
2 vajíčka
1/2 hrnčeka mlieka
AKO POSTUPOVAŤ:
Vo veľkej miske zmiešame múku, vločky, kokosovú múčku, cukor, soľ a prášok do pečiva. V menšej miske rozmiešame mlieko s vajíčkami a asi 3 lyžice si z toho odložíme bokom. Do múky pridáme maslo a prstami ho do múky zapracujeme, aby vzniklo niečo ako drobenička. Potom pridáme mlieko rozmiešané s vajíčkami a vypracujeme cesto. Ak by sa vám príliš lepilo a bolo mokré, môžete pridať múku, až kým sa vám s ním nebude dobre pracovať. Pridávajte však vždy len po lyžici. Nesmie byť príliš tuhé.
Cesto prenesieme na suchý plech a rukou urobíme hrubú, okrúhlu placku, ktorú rozkrojíme na 8 dielov. Každý diel potrieme mliekom s vajíčkom, ktoré sme si odložili bokom a posypeme troškou kryštáľového cukru.
Rúru predohrejeme na 220st. Scones pečieme prvých 10 minút na 220st. Potom teplotu znížime na 190st. a pečieme ďalších 25 minút. Upečené znova rozkrojíme na reze, kde sme ich prekrojili pred pečením, necháme vychládnuť troška a podávame ešte teplé (nie horúce, hlavne deťom, aby ich brušká neboleli).
pecivko na ranajky,to je moje:)a este ak je aj kokosove ,tak duplom:))mnam:)
OdpovedaťOdstrániť