streda 23. februára 2011

Kokosové Scones

Toto anglické pečivo je svojou chuťou zvláštne dobré a vhodné na raňajky k čaju, káve, či kakavku.


Kokosove scones



ČO POTREBUJETE:
 (Hrnček, ktorý som použila na meranie surovín má objem 280ml.)

2 hrnčeky hladkej múky (použila som Maida)
1/2 hrnčeka kokosovej múčky
1/2 hrnčeka vločiek (použila som Quaker quick oats)
6 lyžíc kryštáľového cukru
1 lyžička prášku do pečiva 
1/4 lyžičky soli
1/3 hrnčeka zmäknutého masla (nie roztopeného)
2 vajíčka
1/2 hrnčeka mlieka


Kokosove scones




AKO POSTUPOVAŤ:

Vo veľkej miske zmiešame múku, vločky, kokosovú múčku, cukor, soľ a prášok do pečiva. V menšej miske rozmiešame mlieko s vajíčkami a asi 3 lyžice si z toho odložíme bokom. Do múky pridáme maslo a prstami ho do múky zapracujeme, aby vzniklo niečo ako drobenička. Potom pridáme mlieko rozmiešané s vajíčkami a vypracujeme cesto. Ak by sa vám príliš lepilo a bolo mokré, môžete pridať múku, až kým sa vám s ním nebude dobre pracovať. Pridávajte však vždy len po lyžici. Nesmie byť príliš tuhé.

Kokosove scones


Cesto prenesieme na suchý plech a rukou urobíme hrubú, okrúhlu placku, ktorú rozkrojíme na 8 dielov. Každý diel potrieme mliekom s vajíčkom, ktoré sme si odložili bokom a posypeme troškou kryštáľového cukru.

Kokosove scones


Rúru predohrejeme na 220st. Scones pečieme prvých 10 minút na 220st. Potom teplotu znížime na 190st. a pečieme ďalších 25 minút. Upečené znova rozkrojíme na reze, kde sme ich prekrojili pred pečením, necháme vychládnuť troška a podávame ešte teplé (nie horúce, hlavne deťom, aby ich brušká neboleli).

1 komentár: