nedeľa 20. marca 2011

Kuracie v jogurtovej marináde - pečené


kura v jogurte 008



ČO POTREBUJETE:

kuracie prsia (alebo vykostené stehná)
soľ

na marinádu:
biely nesladený jogurt
mleté chilli korenie
mleté čierne korenie
cesnak nastrúhaný
olivový olej







AKO POSTUPOVAŤ:

Suroviny na marinádu zmiešame v miske.




Mäso umyjeme, osušíme a nasolíme, uložíme do marinády, dôkladne ňou obalíme a misku dáme do chladničky na celú noc.




Pekáč som vystlala alobalom, kuracie mäso naň uložila v jednej vrstve.




Rúru predohriala na 190 st. a piekla som ho 30 minút. Ako prílohu sme mali dusenú ryžu s maslom.

2 komentáre:

  1. To je strasne, Michaela, ja som dostal hlad ako zviera! Tvoj blog som objavil nahodou, ked som hladal recept na cicerove kari. Uz som tu pol hodinu a som nadseny. Vdaka za vsetky indicke recepty v slovencine a za velmi zrozumitelne podany postup pripravy. Super fotky. Drzim ti palce a dakujem, ze si svoje skusenosti nenechavas pre seba.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :)) dakujem! Taky komentar je pre mna skvelym povzbudenim.

    OdpovedaťOdstrániť