utorok 29. marca 2011

Labužnícke kurča

Keďže mám dostatok domácej strúhanky a nemôžem ju dlho skladovať, lebo by ju určite mravce našli, tak sa snažím variť také jedlá, kde ju použijem. Jedným z nich je aj toto jednoduché kuriatko, na ktoré vôbec nepotrebujete veľa surovín a aj tak je to veľká dobrota. Recept som našla na Vareche.



22IMG_6670



ČO POTREBUJETE:

3 kuracie stehná s kĺbom
1 malý hrnček strúhanky
1 a pol lyžice plnotučnej horčice
1-2 lyžice oleja
soľ
mleté čierne korenie
niekoľko plátkov masla
voda na podliatie



22IMG_6673


AKO POSTUPOVAŤ:

V miske si zmiešame horčicu s olejom a čiernym korením. Stehná umyjeme, osušíme, osolíme a potrieme marinádou. Uložíme aspoň na 2 hod. do chladničky. Potom stehná uložíme do pekáča, podlejeme troška vodou a na stehná uložíme plátky masla. Vrch posypeme strúhankou.

2


Rúru predohrejem na 200st. a stehná dáme piecť nezakryté na 60 minút. Ak sa nám voda vyvarí, môžeme podlievať po troškách horúcou vodou (alebo ak máte, môžete použiť kurací vývar).

22IMG_6662


Podávame so zemiakmi.


Zemiaky som pripravila takto:

Na troške oleja som popražila nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, domäkka. Pridala som ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, osolila, podliala vodou, pridala sladkú mletú papriku a prikryté dusila na miernom ohni domäkka. Potom som priliala troška sladkej smotany a vidličkou som ich premiešala a nechala zhustnúť. Tou vidličkou som ich tak trocha popučila, ale nie celkom. Do hotových zemiačkov som zamiešala nadrobno nakrájanú čerstvú jarnú cibuľku (alebo použite pažítku).

1

4 komentáre:

  1. kuriatko vyzera uzasne miska a urcite este lepsie chuti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnam to musi byt dobrota, najblizsie ked budem robit kurca, skúsim, Miska

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je tu uplne jednoduche na pripravu, vobec som emusela stat v tej (u nas uz horucej!!) kuchyni. Len som to supla piect a bolo. Ale budem muset trosku prestat s masom, zacalo nam uz leto a tazko sa to v tom teple travi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. toto poznám :-) výborné a rýchle...

    OdpovedaťOdstrániť