ČO POTREBUJETE:
3 kuracie stehná s kĺbom; vykostené a pokrájané na kúsky
soľ
2 väčšie cibule
olej olivový
4 strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky mletej kurkumy
sušená bazalka
sušený tymián
100ml sušenej oranžovej lúpanej šošovice
250ml vody
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie mäso nakrájame na kúsky. V hrnci zohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do mäkka. Pridáme kurkumu.
Pridáme nakrájané mäso a na silnom ohni ho opečieme zo všetkých strán.
Pridáme soľ, bazalku, tymián a zalejeme vodou. Premiešame.
Pridáme šošovicu, premiešame a na miernom ohni varíme 20 minút.
Podávame s dusenou ryžou.
Miska, velmi zaujimvay receptik. Urcite velmi syte papanicko. Hadam niekedy sa mi podari vyskusat tuto kombinaciu
OdpovedaťOdstrániťJe to dobrota, mam to odklepnute mojimi dvomi ochutnavacmi a kritikmi doma :))
OdpovedaťOdstrániťjeeej, toto je zaujimave, to coskoro vyskusam :-)))
OdpovedaťOdstrániťIsabellafly z varechy.sk :-)