ČO POTREBUJETE (na 8ks):
125g hladkej múky (použila som Maida)
1 plochá lyžička prášku do pečiva
soľ
1/4 lyžičky chilli korenia (použila som kašmírske)
100g strúhaného Cheddaru
2 lyžice oleja
60ml mlieka izbovej teploty
1 vajce
AKO POSTUPOVAŤ:
Dáme si zohriať rúru na 180 st. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, chilli korenie a nastrúhaný syr. V druhej miske zmiešame mlieko, vajce a olej.
Mokrú zmes prilejeme do suchej a vypracujeme elastické mäkké cesto, nesmie byť príliš husté. Ak by bolo príliš husté, po troške pridáme mlieko. Ak by bolo príliš riedke pridávame múku len tak, že cesto trošku poprášime a znova premiesite v rukách. Plech si potrieme olejom a poprášime múkou. Prebytočnú múku z plechu vysypeme preč. Cesto na plech položíme a dlaňou roztlačíme (nevaľkáme!!) na okrúhlu placku hrubú asi 2-3cm. Nožom cesto rozrežeme na 8ks. Aby sa vám cesto na nôž nelepilo, pomúčte si ho pred každým zárezom do cesta.
Každý scone potrieme troška mliekom a dáme piecť na 25-30 minút dohneda.
vydarili sa ti krásne...
OdpovedaťOdstrániťmňam ... vyzerajú fantasticky ... po Veľkej noci mi určite zostanú v chladničke nejaké syry, tak urobím :))
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdpovedaťOdstrániťjaaj fakt vyzeraju lakavo, musim skusit:-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Ludmila :)
OdpovedaťOdstrániťHm, zaujimave pecivko. Miska, v posledne dni som jedla indicky garlic bread. Velmi by som chcela nan recept. Skor mi to pripominalo nase akoby lokse ako nas chlieb. Bolo lahunke cesticko, neskutocne chutne. Nevies o tom nieco? Viem, ze v kazdom regione Indie sa varia ine druhy jedal, ale snad mi budes vediet poradit. Dakujem
OdpovedaťOdstrániť@Adriana ty myslis ai Garlic Naan? Skus sa pozriet sem http://thekitchykitchen.blogspot.com/2011/04/chana-masala-and-garlic-naan-with.html
OdpovedaťOdstrániťjeej Michaelka, tie sú krásne, a hlavne vyzerajú veľmi veľmi chutne. paa
OdpovedaťOdstrániťano Miska je to to. Si zlata, velmi pekne dakujem. Strasne mi to chutilo a chcem sa pokusit aj doma si to urobit. Este raz dakujem. Potesila si ma velmi. Pa Ada
OdpovedaťOdstrániťDakujem Martinka, tieto su naozaj dobre, usla sa mi len spicka z jedneho :)
OdpovedaťOdstrániť@Adka nie je za co,tiez ich musim niekedy vyskusat, takze ja dakujem za napad ;)
tak tieto opäť urobím podľa teba Miška, máš veľmi dobré presné recepty, je na ne spoľah, tieto vyzerajú prudko jedlé
OdpovedaťOdstrániťTo som rada :) aj ked cas pecenych veci a stupne si treba urcite upravovat. Som to teraz zistila, ked som si kupila iny model piecky nez som mala doteraz. Vsetko peciem kratsie a na nizsie stupne.
Odstrániť