utorok 21. júna 2011

Dusené krevety



Dusene krevety



ČO POTREBUJETE:

250g očistených čerstvých kreviet
3 červené cibule
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
(alebo čerstvý cesnak a zázvor, čo je lepšia voľba)
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
mleté čierne korenie
niekoľko karí lístkov 
1 zelená chilli paprička 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
olej
soľ


Dusene krevety



AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety očistíme a prepláchneme vodou.

Dusene krevety


Vložíme ich do misky, osolíme a pridáme kurkumu. Premiešame a uložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

Dusene krevety


V panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnakovo-zázvorovú pastu a restujeme, kým cibuľa troška nezhnedne. Pridáme karí lístky a chilli papričku a znova restujeme, kým karí lístky neuvoľnia svoju vôňu.

Dusene krevety


Pridáme kašmírske chilli korenie a mleté čierne korenie, premiešame a hneď pridáme krevety. Premiešame, oheň zmiernime a prikryté dusíme 8-10 minút (záleží od ich veľkosti).

Dusene krevety


Podávame s plackami.


Dusene krevety

7 komentárov:

  1. mnamkyyy..ja krevety mozem na vsetky sposoby..a najradsej niekde pri mori..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krása...perfektné fotky :-)(dnes prišiel kuriérom mixer:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miška, ja už som najedená len z pozerania na tie nádherné fotky :)) ... krásny recept ...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mnamajz! :) vyzera to velmi lakavo Miska! U nas sa krevety jedia vacsinou na studeno, v roznych salatikoch a tak..preto si mi prave narobila velke chute na tepelne upravene krevetky, musim niekedy vyskusat. a ta zmes korenin musi byt bomba! o kari listkoch som doteraz nepocula, ako chutia?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. @evicka karilistky maju hlavne peknu vonu, ked sa daju na horuce ghee...popisat ti ich chut neviem, ale ja ich mam rada, normalne ich zjem v jedle, nevyhrnam na bok taniera.

    OdpovedaťOdstrániť